duckling - онтологија

пајче повеќе

Види и: пајка (ж.)
мн. пајчиња
Вид збор: Именка, среден род
пајка
Употреба: Деминутив

патче повеќе

мн. патчиња
Вид збор: Именка, среден род
младо од патка