dusty - онтологија

пепелав повеќе

пепелави
Вид збор: Придавка
Покриен со пепел.
Употреба: Ретко

правлив повеќе

Види и: прашлив (прид.)
правливи
Вид збор: Придавка
прашлив

прашен повеќе

прашни
Вид збор: Придавка
Што е покриен со прав, полн со прав.
Што има многу прав.

прашест повеќе

прашестиот
Вид збор: Придавка
Што е како прав.

прашлив повеќе

Види и: прашен (прид.)
прашливи
Вид збор: Придавка
прашен