dysentery - онтологија

дизентерија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Заразна болест на слузницата на дебелото црево проследена со пролив.
Употреба: Медицина

срдешница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
дизентерија, пролив

срченица повеќе

Вид збор: Именка, женски род
дизентерија, срдешница

срчка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
дизентерија, срдешница

цицка повеќе

мн. цицки
Вид збор: Именка, женски род
болест дизентерија, срчка, срдешница
Албански: dizenteri
Употреба: Медицина , Разговорно