efficient - онтологија

делотворен повеќе

делотворни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува добро дејство.

ефикасен повеќе

ефикасни
Вид збор: Придавка
Што дава добар резултат, успешен, сигурен.
Албански: efikas