elegy - онтологија

елегија повеќе

мн. елегии
Вид збор: Именка, женски род
Лирска песна во која се изразуваат тажните чувства и расположенија на поетот.
Албански: elegji
Употреба: Литература
Музичка творба со тажен лирски карактер.
Албански: elegji
Употреба: Музика и танц