elementary - онтологија

елементарен повеќе

елементарни
Вид збор: Придавка
Што е основен, појдовен, едноставен.

основен повеќе

основни
Вид збор: Придавка
почетен, елементарен
Албански: elementar

почетнички повеќе

Види и: почетник (м.)
почетнички
Вид збор: Придавка
Што се однесува на почетник.

стихиски повеќе

стихиска
Вид збор: Придавка
Елементарен, многу силен; кој потекнува од природните сили.
Примери:
Стихиските сили.