embody - онтологија

воплоти повеќе

воплотат
Вид збор: Глагол, свршен
Изрази, претстави определени својства, идеи во конкретен, во материјален лик.
Употреба: Книжевен збор

овоплоти повеќе

Види и: воплоти (св.)
овоплотат
Вид збор: Глагол, свршен
воплоти, олицетвори
Употреба: Книжевен збор

отелотвори повеќе

отелотворат
Вид збор: Глагол, свршен
Изрази нешто во телесен облик.
Албански: shprehë, mishëroj