employ - онтологија

вработи повеќе

вработат
Вид збор: Глагол, свршен
Постави, прими некого на работа, во работен однос.
Албански: punësoj
Употреба: Економија

залеби повеќе

залебат
Вид збор: Глагол, свршен
Обезбеди работа, служба некому, вработи некого.
Албански: siguroj
Употреба: Разговорно

земе повеќе

земат
Вид збор: Глагол, свршен
Прими на работа, назначи на служба некого.
Албански: merr, pranoj

намести повеќе

наместат
Вид збор: Глагол, свршен
Вработи некого.
Албански: punësoj

прима повеќе

примаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Назначува на служба некого, зема на работа.
Албански: pranoj, punësoj

прими повеќе

примат
Вид збор: Глагол, свршен
Назначи на служба некого, земе на работа, вработи.
Албански: punëson