end - онтологија

доима повеќе

доимаат
Вид збор: Глагол, свршен
Престане да има, снема.
Употреба: Разговорно

докрајчи повеќе

докрајчат
Вид збор: Глагол, свршен
(се докрајчи) Се доврши, се доведе нешто до крај.
Албански: përfundoj

заврши повеќе

завршат
Вид збор: Глагол, свршен
Достигне до определен степен, состојба, место и сл.
Албански: arriti
(се заврши) Се доврши, се доведе нешто до крај.
Албански: mbaroj

сврши повеќе

свршуваме
Вид збор: Глагол, свршен
Истроши нешто наполно.
Албански: shpenzoj
Стигне до својот крај.
Албански: fund