ending - онтологија

епилог повеќе

мн. епилози
Вид збор: Именка, машки род
Крајниот резултат од некакво дејство.
Албански: mbarim, epilog

завршеток повеќе

мн. завршетоци
Вид збор: Именка, машки род
Краен, завршен дел од нешто.

завршок повеќе

мн. завршоци
Вид збор: Именка, машки род
крај, завршеток
Албански: fund, përfundim
Краен дел од зборот.
Албански: mbaresë
Употреба: Граматика