energetic - онтологија

бодар повеќе

бодри
Вид збор: Придавка
Што е многу витален, исполнет со енергија.

врапит повеќе

врапитиот
Вид збор: Придавка
Што е остар, брз.

енергичен повеќе

енергични
Вид збор: Придавка
активен, работоспособен

одлучен повеќе

одлучниот
Вид збор: Придавка
Што е енергичен, остар.

орен повеќе

мн. орни
Вид збор: Придавка
Што е свеж, желен за работа.

подвижен повеќе

подвижни
Вид збор: Придавка
Што е жив, енергичен, постојано во движење.

полетен повеќе

полетна
Вид збор: Придавка
Исполнет со полет, со елан.

пресен повеќе

пресни
Вид збор: Придавка
бодар, одморен, свеж
Албански: energjik