enlist - онтологија

пише повеќе

пишат
Вид збор: Глагол, свршен
(се пиша) Се вклучи во некаков список, се зачлени во некоја група.
Албански: rekrutoj

придобие повеќе

продобијат
Вид збор: Глагол, свршен
Привлече на своја страна; направи да смени мислење.
Албански: përfitoj

приклони повеќе

приклонат
Вид збор: Глагол, свршен
Придобие, привлече на нечија страна.
Албански: bëj për vehte
Употреба: Преносно значење

регистрира повеќе

регистрираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
(се регистрира) се забележи, се забележува
Албански: rekrutoj