epistolary - онтологија

епистоларен повеќе

Види и: епистоларија (ж.)
епистоларниот
Вид збор: Придавка
Што е во вид на документи.
Употреба: Литература

епистоларија повеќе

мн. епистоларии
Вид збор: Именка, женски род
Книжевно дело напишано во вид на низа од документи.
Употреба: Литература
Христијанска литургиска книга што содржи низа литургиски текстови.
Употреба: Црковен термин