examine - онтологија

обгледа повеќе

обгледаат
Вид збор: Глагол, свршен
Опфати со поглед целосно некого или нешто, прегледа, разгледа внимателно, од cите страни.

привиди повеќе

привидат
Вид збор: Глагол, свршен
Види, посети кратко време.
Употреба: Ретко