excellent - онтологија

одличен повеќе

одличниот
Вид збор: Придавка
Што се одликува, истакнува со најдобри особини.

превосходен повеќе

превосходни
Вид збор: Придавка
одличен, извонреден, најдобар
Употреба: Книжевен збор

сјајно повеќе

Вид збор: Прилог
сјаен
Примери:
одговараше сјајно

чудесно повеќе

Вид збор: Прилог
Во голема мера - со придавката убав.
Примери:
Чудесно убав.