excited - онтологија

возбуден повеќе

Види и: возбуда (ж.)
возбудени
Вид збор: Придавка
Што се наоѓа во состојба на возбуда.

воодушевен повеќе

воодушевени
Вид збор: Придавка
Што е возбуден, восхитен, занесен.

разбрануван повеќе

разбрануваните
Вид збор: Придавка
вознемирен, возбуден
Примери:
На разбрануваните гради.