existing - онтологија

егзистентен повеќе

егзистентниот
Вид збор: Придавка
Суштествен, основен за опстанокот и за постоењето на некого или на нешто.

постоен повеќе

постојни
Вид збор: Придавка
Што постои, што суштествува, живее.

постоечки повеќе

Види и: постоен (прид.)
постоечка
Вид збор: Придавка
постоен