expense - онтологија

арч повеќе

мн. арчови
Вид збор: Именка, машки род
издаток, потрошени пари, трошење, трошок, расход
Турски: harc

издаток повеќе

мн. издатоци
Вид збор: Именка, машки род
давачка, трошок
Албански: harxhim
Употреба: Економија

мастраф повеќе

мн. мастрафи
Вид збор: Именка, машки род
трошок, издаток
Турски: masraf
Употреба: Економија , Разговорно

разноски повеќе

Вид збор: Именка, множина
Пари, средства што се трошат за нешто.
Употреба: Дијалектен збор