exploiter - онтологија

експлоататор повеќе

мн. експлоататори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што искористува туѓ труд за свои потреби и цели.

изедник повеќе

мн. изедници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што живее на туѓ грб.
Албански: shfrytëzues
Употреба: Преносно значење

одземач повеќе

мн. одземачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што одзема.

пајак повеќе

пајаци
Вид збор: Именка, машки род
Жесток експлоататор.
Албански: eksplotues, shfrytëzues
Употреба: Преносно значење

пијавица повеќе

мн. пијавици
Вид збор: Именка, женски род
жесток експлоататор
Албански: shfrytëzues
Употреба: Преносно значење