exposition - онтологија

експозиција повеќе

мн. експозиции
Вид збор: Именка, женски род
Воведен дел во литературно или музичко дело што ги содржи мотивите кои понатаму се разработуваат.
Албански: parathënie
Употреба: Литература
изложба
Албански: ekspozitë
Време на изложеност на филм на светлинско дејство во снимањето.
Албански: ekspozitë

експонажа повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Време на изложеност на филм на светлинско дејство во снимањето.