extrapolate - онтологија

екстраполира повеќе

екстраполираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Приближно одредува вредности вон еден интервал врз основа на дадени вредности во интервалот.
Употреба: Математика
Предвидува што ќе се случи врз основа на тоа што се случило.