falling - онтологија

падинање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
паднување
Употреба: Дијалектен збор

паднување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
паѓање
Употреба: Разговорно
Примери:
(разг.) Паднување и отепување - толку лошто паднал што загинал.

паѓање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
паѓа
Албански: bie