fart - онтологија

прди повеќе

Види и: прдне (св.)
прдат
Вид збор: Глагол, несвршен
прдне
Употреба: Вулгарно

прдне повеќе

прднат
Вид збор: Глагол, свршен
Испушти гласно гасови од цревата.
Употреба: Вулгарно