feather - онтологија

пердув повеќе

мн. пердуви
Вид збор: Именка, машки род
Мек израсток од птица.
Албански: pupël, pendël
Употреба: Зоологија

пердувче повеќе

Види и: пердув (м.)
мн. пердувчиња
Вид збор: Именка, среден род
пердув
Употреба: Деминутив

пердушка повеќе

мн. пердушки
Вид збор: Именка, женски род
пердув

перо повеќе

мн. пера
Вид збор: Именка, среден род
(зб. мн. перје, перја) кај птици
Албански: pendë, pupël

перушка повеќе

мн. перушки
Вид збор: Именка, женски род
пердушка
Употреба: Зоологија

перце повеќе

мн. перциња
Вид збор: Именка, среден род
перо
Албански: pendë
Употреба: Деминутив