feathered - онтологија

перјан повеќе

перјана
Вид збор: Придавка
Што е од перје, што е со перје.
Примери:
Перјани душеци.

перјест повеќе

Види и: перјан (прид.)
перјестиот
Вид збор: Придавка
перјан