felt - онтологија

клашна повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Дебела, волнена, обично валана ткаенина од рачна изработка.

ќече повеќе

мн. ќечиња
Вид збор: Именка, среден род
Дебело платно од налепени влакна (најчесто отпаднати) од козина.
Албански: shajak

филц повеќе

(едн.) филцот
Вид збор: Именка, машки род
Фина материја за шапки.

чоиче повеќе

Види и: чоја (ж.)
Вид збор: Именка, среден род
чоја

чоја повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Вид фабричко валано сукно.
Примери:
Зелена чоја.

шаек повеќе

Види и: шајак (м.)
мн. шаеци
Вид збор: Именка, машки род
шајак