ferry - онтологија

скела повеќе

Вид збор: Именка, женски род
скеле
Употреба: Дијалектен збор

скеле повеќе

мн. скелиња
Вид збор: Именка, среден род
Чун со кој се врши префрлање преку река, кораб.
Албански: ferribot, trap
Употреба: Транспорт
Примери:
Се префрлија со скеле.

траект повеќе

мн. траекти
Вид збор: Именка, машки род
Брод за превоз на патници и автомобили.
Употреба: Транспорт