fertility - онтологија

плодност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Што носи плодови, дава резултати.
Примери:
Плодноста на земјата.

плодовитост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
плодност
Употреба: Ретко

плодоносност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
плодоносен

плодородност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Што раѓа плодови.
Употреба: Земјоделство
Примери:
Плодородноста на земјата.

родливост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
плодородност

родност повеќе

Вид збор: Именка, женски род
плодност
Примери:
Родноста на земјата.