fester - онтологија

гнои повеќе

гнојат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
За рана -се исполнува со гној, станува гноен.
Албански: mbledh qelb
Употреба: Медицина

гнојоса повеќе

гнојосаат
Вид збор: Глагол, свршен
Исполни со гној, загнои.
Употреба: Медицина

загнои повеќе

загнојат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да гнои.
Употреба: Медицина

нагнои повеќе

нагнојат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да гнои.
Албански: qelbet

подбеси повеќе

(се) подбесат
Вид збор: Глагол, свршен
За рана - се влоши, загнои (од вода, студ, нечистотија).