fierce - онтологија

жесток повеќе

жестоки
Вид збор: Придавка
Што е суров, безмилосен, бездушен, нечовечен.
Што е многу силен, што се пројавува со некое силно изразено својство.

закоравен повеќе

закоравениот
Вид збор: Придавка
бесчувствителен, жесток

огорчен повеќе

огорчениот
Вид збор: Придавка
Што е жесток, упорен.

остар повеќе

остри
Вид збор: Придавка
За човек - строг, жесток.

прек повеќе

преки
Вид збор: Придавка
Што е остар, жесток.

разгорен повеќе

разгорениот
Вид збор: Придавка
силен, жесток, бурен