film library - онтологија

кинотека повеќе

мн. кинотеки
Вид збор: Именка, женски род
Установа што се занимава со собирање и чување на филмска документација и со прикажување на постари филмови; филмски архив.
Албански: kinotekë
Употреба: Сцена