fin - онтологија

пердушка повеќе

мн. пердушки
Вид збор: Именка, женски род
перушка
Употреба: Зоологија

перка повеќе

мн. перки
Вид збор: Именка, женски род
Перја, органи за пливање кај рибите и други водни животни.
Албански: fletë peshku
Употреба: Зоологија

перо повеќе

мн. пера
Вид збор: Именка, среден род
(мн. пера и перје, перја) Кај рибите - перка.
Албански: luspë
Употреба: Зоологија

перушка повеќе

мн. перушки
Вид збор: Именка, женски род
Кај риба: перка.
Употреба: Зоологија