finalize - онтологија

приклучи повеќе

приклучат
Вид збор: Глагол, свршен
(се приклучи) се приврши
Албански: finalizoj
Употреба: Ретко

созрее повеќе

Види и: узрее (св.)
созреат
Вид збор: Глагол, свршен
Добие конечна форма, оформи, оцрта се.
Албански: piqet, finalizoj
Употреба: Преносно значење

финализира повеќе

финализираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Доведува во финална форма.