flexible - онтологија

еластичен повеќе

еластични
Вид збор: Придавка
Снаодлив, подвижен, приспособлив кон различни ситуации.
Албански: elastik, fleksibël
Употреба: Преносно значење

променлив повеќе

променливиот
Вид збор: Придавка
Што можат да ја менуваат својата форма.
Употреба: Граматика

флексибилен повеќе

флексибилна
Вид збор: Придавка
Што може да се прилагоди, адаптира.
Примери:
За идниот состанок јас сум временски флексибилен.