flour - онтологија

брашенце повеќе

Види и: брашно (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
брашно

брашненце повеќе

Види и: брашно (ср.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
брашно

брашно повеќе

(едн.) брашното
Вид збор: Именка, среден род
Производ добиен со мелење на житни култури.
Албански: miell