flow - онтологија

протек повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
протекување
Албански: rrjedhë

тек повеќе

мн. текови
Вид збор: Именка, машки род
За движењето, течењето на водата.
Албански: rrjedhë

течение повеќе

Види и: тек (м.)
теченија
Вид збор: Именка, среден род
тек
Употреба: Архаизам

течење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Стуење, испуштање течност, поминување време.
Албански: rrjedhje

шопање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
течење
Албански: rrjedhë