for nothing - онтологија

бадијава повеќе

Вид збор: Прилог
бадијала
Турски: bedava

бадијала повеќе

Вид збор: Прилог
Често во состав: за бадијала; бесплатно, под цена, залудно, напразно, попусто, без корист.
Турски: bedava

муфте повеќе

Вид збор: Прилог
Бесплатно, на туѓа сметка.
Употреба: Разговорно

наветар повеќе

Вид збор: Прилог
Залудно, без никаква полза.

џабе повеќе

Вид збор: Прилог
бадијала, бесплатно, подарено
Турски: caba
Употреба: Разговорно