forehead - онтологија

челен повеќе

челни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на чело.
Албански: frontal, ballor
Употреба: Анатомија
Примери:
Челна коска.

чело повеќе

мн. чела
Вид збор: Именка, среден род
Како дел од лицето на човекот; соодветниот дел од главата на животно.
Албански: ballë
Употреба: Анатомија
Примери:
Го удри право в чело.

челце повеќе

Вид збор: Именка, среден род
чело
Употреба: Деминутив
Примери:
Челцето на детето.