formalistic - онтологија

схоластичен повеќе

схоластичниот
Вид збор: Придавка
Формален, откинат од животот, склон кон празно мудрување.
Албански: formalist
Употреба: Преносно значење

формалистички повеќе

формалистичка
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на формализам.
Албански: formaliste
Употреба: Уметност
Примери:
формалистичка уметност.