fried - онтологија

похуван повеќе

похувани
Вид збор: Придавка
Изварен во врела течност и / или испржен во масло.
Француски: pocher des œufs
Употреба: Гастрономија

пржен повеќе

Види и: пржи (несв.)
пржени
Вид збор: Придавка
пржи
Примери:
Се префрла во чинија за служење и се прелива врз ребренца пржени во масло со кромид.