fruitless - онтологија

безжитен повеќе

безжитниот
Вид збор: Придавка
Што е без жито, неплоден.
Употреба: Земјоделство

безрезултатен повеќе

безрезултатниот
Вид збор: Придавка
Што е без резултат.

бесплоден повеќе

бесплодниот
Вид збор: Придавка
Што е без плод, неплоден.

залуден повеќе

залудниот
Вид збор: Придавка
Што е без полза, без резултат.

неплоден повеќе

неплодна
Вид збор: Придавка
некорисен, залуден

празен повеќе

празни
Вид збор: Придавка
неплоден, пуст
Албански: i zbrazët

стерилен повеќе

стерилна
Вид збор: Придавка
празен, залуден, бесплоден
Примери:
Стерилен ум.