gabble - онтологија

баботи повеќе

баботат
Вид збор: Глагол, несвршен
Гласно зборува, со висок тон.
Албански: murmurit, bërbëlit

кокодака повеќе

кокодакаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Зборува гласно за неважни работи.
Албански: bërbëlit
Употреба: Дијалектен збор , Преносно значење

натропа повеќе

Види и: тропа (несв.)
натропаат
Вид збор: Глагол, свршен
Изнакаже премногу неважни работи, сѐ и сешто.
Албански: rrapëllij, murmurit
Употреба: Преносно значење , Разговорно
(се натропа) Се изназборува неважни работи, сѐ и сешто.
Албански: rrapëllij, mumrmurit
Употреба: Преносно значење , Разговорно