game - онтологија

гем повеќе

мн. гемови
Вид збор: Именка, машки род
Во тенисот - дел од сетот.
Употреба: Спорт

дивеч повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Диви животни што се ловат (обично оние чие месо се јаде).

дивотина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
дивеч

игра повеќе

мн. игри
Вид збор: Именка, женски род
Активност заснована на одредени правила или по некој систем.
Албански: lojë
Еден завршен дел од таква активност.
Албански: lojë
Тактика, замисла, план за остварување некаква цел со затскриени намери.
Албански: lojë

партија повеќе

мн. партии
Вид збор: Именка, женски род
Игра шах, карти од почетак до крај.