gasoline - онтологија

бензин повеќе

мн. бензини
Вид збор: Именка, машки род
Течен, безбоен нафтен дериват што се употребува како погонско гориво.
Употреба: Транспорт

газолин повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Вид лесен бензин.
Употреба: Хемија