giver - онтологија

давател повеќе

мн. даватели
Вид збор: Именка, машки род
Лице што дава нешто.

давач повеќе

Види и: давател (м.)
мн. давачи
Вид збор: Именка, машки род
давател

давачка повеќе

мн. давачки
Вид збор: Именка, женски род
За жена давач.
Албански: dhënëse

дародавец повеќе

Види и: дарител (м.)
мн. дародавци
Вид збор: Именка, машки род
дарител

дарувач повеќе

Види и: дарител (м.)
мн. дарувачи
Вид збор: Именка, машки род
дарител