giving - онтологија

даваница повеќе

мн. даваници
Вид збор: Именка, женски род
давање
Албански: dhënie

давачка повеќе

мн. давачки
Вид збор: Именка, женски род
давање
Албански: e dhënë

тапосување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
даваница

укажување повеќе

Види и: укажува (несв.)
мн. укажувања
Вид збор: Именка, среден род
(за помош) давање
Албански: jep