goat - онтологија

дивокоза повеќе

мн. дивокози
Вид збор: Именка, женски род
коза
Употреба: Зоологија

јаре повеќе

мн. јариња
Вид збор: Именка, среден род
младо од коза
Употреба: Зоологија

јарешки повеќе

Види и: јаре (ср.)
јарешкиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на јаре, што потекнува од јаре.

коза повеќе

мн. кози
Вид збор: Именка, женски род
Домашно животно со рогови, преживар со долго остро влакно и брада; се одгледува заради млекото, волната и месото.
Албански: dhi
Употреба: Земјоделство , Зоологија

козле повеќе

Види и: коза (ж.)
мн. козлиња
Вид збор: Именка, среден род
коза
Употреба: Деминутив

цап повеќе

цапот
Вид збор: Именка, машки род
јарец
Албански: sqap
Употреба: Дијалектен збор , Зоологија