good-natured - онтологија

безлобен повеќе

безлобниот
Вид збор: Придавка
Што е без злоба, незлоблив.

благодушен повеќе

благодушниот
Вид збор: Придавка
Што е со блага, со добра душа.

доброќуден повеќе

доброќудниот
Вид збор: Придавка
Што има добра ќуд.

незлоблив повеќе

незлобливиот
Вид збор: Придавка
Што не покажува злоба.

табиетлија повеќе

Вид збор: Придавка
Со добар карактер, карактерен.
Турски: tabiatlı
Употреба: Неменлив збор , Разговорно