graduate - онтологија

апсолвира повеќе

апсолвираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Заврши, завршува со слушање на предавањата на некој факултет.
Употреба: Образование

дипломира повеќе

дипломираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Положи, полага завршен испит на факултет, висока школа по кој се добива диплома.
Употреба: Образование

заврши повеќе

завршат
Вид збор: Глагол, свршен
Дојде до некој степен на образование.
Албански: arriti
Употреба: Образование

магистрира повеќе

магистрираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Заврши постдипломски студии, добие степен магистер.
Употреба: Образование

матурира повеќе

матурираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Заврши средно образование; положи матура.
Употреба: Образование