grandma - онтологија

баба повеќе

мн. баби
Вид збор: Именка, женски род
мајка на родител
Албански: nënë e prindit

бабица повеќе

мн. бабици
Вид збор: Именка, женски род
баба
Албански: gjyshe
Употреба: Хипокористика

бабичка повеќе

Види и: баба (ж.)
мн. бабички
Вид збор: Именка, женски род
баба
Употреба: Деминутив

старата повеќе

Види и: стар (прид.)
мн. старите
Вид збор: Именка, женски род
баба
Албански: gjyshe